כסף קל! למה לא?
מתי הימור הופך לבעייתי?
ההרצאה מיועדת לצוותי חינוך, אנשי צבא, הורים ואנשי טיפול
מהי ההגדרה של הימור?
מתי הימור הופך לבעייתי?
למה זה כל כך סוחף? ואיך יוצאים מהמערבולת
בהרצאה נדבר על:
המעגל בו לכוד המהמר.
הבור- שצריך להתמלא.
השפעת ההימורים על שלושת מעגלי החיים: משפחה, חברה , עבודה / לימודים.
10 סימנים לזיהוי בעיית הימורים בקרב בני נוער.
מאפייני הנער המהמר: סיפור מקרה. (אפשרות לסיפור של נגמל)
טיפים שיעזרו לכם להיות בשליטה.
שיח פתוח עם הקהל.
רקע:
בעשור האחרון אנו עדים לגידול משמעותי בהימורים בקרב בני נוער בישראל. בעיית ההימורים הינה תוצר של חברה מודרנית, אשר בה, בין היתר, הכסף והשפע החומרי הפכו להיות פרמטר מרכזי למדידת הצלחה, השגיות ומקובלות חברתית.
ההימור בקרב בני נוער נובע מהצורך לשייכות חברתית , להיות in לשפר את המעמד החברתי על ידי מעמד ונראות. ממצב סוציו-אקונומי נמוך, המעודד חיפוש אחר דרך מהירה להשיג כסף קל. או צורך בשיפור הדימוי העצמי.
בני הנוער חשופים, כמו כולם, לפרסום בתקשורת ולדוכני הרחוב. ההימור החוקי נגיש גם לצעירים.
20 שנים אני מטפלת במהמרים, ומזהה ירידה משמעותית בגיל תחילת ההימור אם לפני 10 שנים גיל תחילת ההימורים נע בין 17-19. כיום גיל תחילת ההימור נע בין 9-12 זהו נתון מדאיג.
"על פי מחקרים וסקרים שונים שנערכו בישראל בשנים האחרונות, מתוך 800 אלף בני נוער בגילאים שבין 12 ל־18, כ־300 אלף מתבגרים מהמרים בווינר על בסיס קבוע. הגיל הממוצע של המהמר המתחיל עומד על 11.6
"מדוע איש לא נלחם במגמה המסוכנת, למי נוח שהמצב ימשיך כך, ולמה בעצם הילדים שלנו כבר לא יכולים סתם לצפות במשחק"
(02/10/2015 מתוך כתבתה של שרה ליבוביץ-דר, שפורסמה בעיתון מעריב
מאז כניסת ה- winner, בני נוער רבים נחשפו להימורים, אותם בני נוער לא היו מעזים להמר לפני כן, כיוון שההימור הוא חוקי, הוא לגיטימי, למרות שלפי חוק העונשין משנת 1964 חל איסור מוחלט של הימורים בקרב קטינים. ומשם הדרך "לבטים" - הימורים לא חוקיים בספורט מהירה.
תופעת ההימורים בקרב בני נוער מוכרת לאנשי הטיפול מזה שני עשורים, אך נושא ההסברה והמניעה לוקים בחסר, או מפאת חוסר הבנה לחומרת המצב, או ממחסור בתקציבים או חוסר עניין. התוצאה הינה שהאוכלוסייה של נפגעי
ההימורים נדחקת לשוליים. אך אותם בני נוער הם האנשים שישרתו בצבא ויקימו משפחות 10 שנים מאוחר יותר.
מרכז אופיר בשיתוף עם העמותה הישראלית למניעת הימורים כפייתיים בישראל רואה חשיבות גדולה בהכנסת תוכנית הסברה ומניעה בבתי ספר, במסגרות צה"ל, המשטרה וגופים פרטיים. על מנת למגר תופעה זו, להעלות את
המודעות החברתית ולתת כלים מעשיים לבני הנוער, לאנשי החינוך והטיפול להתמודדות עם נושא בעל חשיבות עליונה לעתיד החברה הישראלית.